Ви тут:: Нагальне Молитовні потреби Звернення Союзу ЄХБ Азербайджану у зв`язку з утисками I 10 липня 2009
 
 

Банер
 
 
 
 

Звернення Союзу ЄХБ Азербайджану у зв`язку з утисками I 10 липня 2009

e-mail Друк PDF
сьогодні в Азербайджані дуже «небезпечно» не хвалити й не схиляти перед владою. Тому, саме нам, християнам, слід проявляти твердість духу, вірність Божим заповідям, не стільки заради самоствердження (самовиправдання), скільки для прикладу нашому оточенню, як це відбувалося зокрема в Закатальському і Агдашському районах, де після відомих подій усі з інтересом спостерігали, а чи будуть баптисти після всіх ганебних розгонів і гучних арештів знову збиратися на богослужіння.

Прохання молитися про те, щоб Бог дарував упевненість у Його захисті й охороні <…>

  • 8 травня Національні Збори (парламент) Азербайджану прийняли поправки до Закону про свободу віросповідання, які значно ускладнили становище навіть реєстрованих християнських громад. Тепер без реєстрації взагалі не можна збиратися, а ті, що мають таку, повинні пройти перереєстрацію, для здійснення якої додатково треба надати інформацію про освіту пасторів, про всі навчальні програми церкви, надати доктрини віровчення з метою, як ми розуміємо, не допустити з нашого боку заяв про винятковість ролі Ісуса в спасінні, для забезпечення статті закону про неможливість «принижувати інші релігії».

Ще одне істотне обмеження виражається в тому, що діяти зареєстрована громада зможе тільки по юридичній адресі.

Прохання молитися про те, щоб необхідність займатися з документами не вплинула на наші можливості вивчати й проповідувати Боже Слово. Також про мудрість від Господа адаптуватися до нових реалій і приймати вірні рішення.

  • Ще потреба, що б, незважаючи на всі нововведення, успішно були проведені заплановані семінари, табори й щоб єдиним страхом, що торкається наших сердець, був страх засмучувати нашого Господа недовірою Йому.

Від імені ваших братів і сестер в Азербайджані, з любов’ю -

Ілля Зенченко, голова Союзу ЄХБ

Интересная статья? Поделись ей с другими: