Ви тут:: Діяльність Дитяче служіння Семінар для дитячих табірних служителів
 
 

 

Банер
 
 
 
 

Семінар для дитячих табірних служителів

e-mail Друк PDF

 altЗ 10 по 12 травня 270 братів і сестер з різних куточків України завітали на семінар табірних служителів, що проходив на Рівненщині.

На семінарі «Люблю Ісуса» було презентовано другу частину однойменної табірної програми, яка знайомить дітей з особистістю Христа в трьох ракурсах: чудесах, проповідях та змінених Ним долях. Для того, аби більше людей змогло використати цю програму в служінні, вона була видана не лише українською, але й російською мовою.

alt

2013 рік у братстві баптистських церков України оголошено роком місії, адже ще так багато людей потребують Благої Звістки. Тому в усіх областях нашої держави проводяться місіонерські форуми. З цієї ж причини програма «Люблю Ісуса» містить уроки, ціллю яких є навчити й заохотити дітей ділитися любов’ю Ісуса з іншими. Та й загалом табірне служіння є працею місіонерства та благовістя, адже ми торкаємося дитячих душ, які потребують зустрічі з Христом.

alt

Найголовніші заповіді Господа – любити. Тому тема Його любові завжди була і буде актуальною, про неї можна і треба говорити без упину. Саме на цьому наголосив у вітальному слові під час урочистого відкриття Сергій Качан, відповідальний за дитяче служіння в Україні. Він же звершив і молитву благословення за проведення семінару.

alt

Змусили кожного замислитися над своїм життям і служінням слова проповіді заступника старшого пресвітера ООЦ ЄХБ Рівненської області Андрія Васильовича Ярмушка. Він наголосив на тому, що для виконання Божої волі треба любити, вивчати та зі сміливістю берегти Господнє Слово. Андрій Васильович побажав кожному бути зразком у всьому (1Тимофія 4:12), адже тоді Господь благословлятиме й використовуватиме нас.

alt

Наше служіння ніколи не матиме успіху, якщо ми будемо звершувати його власними зусиллями. Наша праця принесе плід лише тоді, коли ми в смиренні шукатимемо Господнього лиця. Саме цим істинам на лекціях духовного зростання навчав пастор церкви «Благодать» м.Києва Володимир Омельчук. «З-поміж усіх надбань, - неодноразово наголошував він, - найціннішим, що ми можемо мати, є особисті стосунки з Господом». Саме вони – основа всього нашого життя та служіння. Продовжуючи цю тему, керівник відділу дитячого служіння Рівненщини Олександр Ярмушко звернув увагу на посвяту, з якою ми служимо Богу, на те, як пильнуємо за своїм серцем і входимо до Його присутності. На лекціях духовного зростання багато хто переоцінив свої стосунки з Богом, а також те, як ми звіщаємо іншим про Христа.

alt

На одному із вечірніх служінь голова ООЦ ЄХБ Рівненської області Василь Захарович Басараба розмірковував над тим, як Господь змінює долі, звертаючись до прикладу Божої благодаті в житті апостола Павла. Василь Захарович побажав кожному служителю зростати в благодаті та пізнанні Господа (2Петра 3:18).

alt

По-особливому Господь торкався багатьох сердець через проповідь Михайла Андрійовича Ільюка, заступника старшого пресвітера Рівненщини. Розмірковуючи над посланням апостола Павла до филип’ян 1:3-7, він говорив про успіх та відповідальність нашого служіння. «Чи є діти, з якими я працюю, в моєму серці? Чи згадую їх у молитві? Чи люблю їх насправді?» - це питання, які поставили собі дитячі служителі. Чимало хто переоцінив своє ставлення до тих юних душ, які довірив нам Господь.

alt

Крім змін у серці, котрі є найважливішими, вдосконалювалися й професійні навички служителів, адже кожен впродовж семінару відвідував лекції, які розвивали практичні вміння роботи з дітьми. Так, Наталія Свистун та Андрій Бражник, спілкуючись з директорами таборів, ділилися принципами та пріоритетами ефективної роботи. Оксана Петрик та Роман Корнійчук навчали наставників будувати стосунки з дітьми, робити уроки насиченими та доступними. Допомагала ж їм у цьому Олена Медведєва, яскраво провівши відкриту біблійну годину про значення того, що входить в наше серце через очі. Ольга Мирончук та Тетяна Пузиченко ділилися власним досвідом того, як координатор повинен організувати роботу команди, аби дітям в таборі було комфортно та цікаво. Алла Левчук та Люба Гаврилюк з музичними керівниками вивчали прекрасні пісні прославлення нашого Господа. Яна Онищук та Наталія Ящук з найпростіших підручних матеріалів виготовляли на заняттях рукоділля справжні шедеври. Віталій Міщук навчав спортінструкторів не лише цікавих ігор, але найперше того, як зробити спорт змістовним та навчитися любити й помічати в ньому кожну дитину.

alt

alt

Оскільки табірне служіння є своєрідною місіонерською працею, доречним та цікавим на одному із вечірніх спілкувань було свідоцтво Олександри Чегерьової – сестри, котра посвятила себе служінню людям в Африці. Сьогодні вона посвячена місіонерка, а колись її шлях пізнання Бога розпочався саме в дитячому таборі – місці, де вона вперше познайомилася з Господньою любов’ю.

Дуже хочеться, аби життя, думки, служіння кожного із нас завжди приносили багато слави Господу. Хочеться, аби діти, з якими працюємо в таборах, були в нашому серці. Хочеться, щоб кожне служіння було плідним та приємним Господу. Молимося за це та дякуємо Богу за ті істини та вміння, які Він подарував на цьому семінарі.

Юлія Береза

alt

alt

alt

alt

Интересная статья? Поделись ей с другими: