Ви тут:: Діяльність Молодіжне служіння Молодіжний конгрес Рівненщини
 
 

Банер
 
 
 
 

Молодіжний конгрес Рівненщини

e-mail Друк PDF

altСвятом єдності, спілкування, обміну духовним досвідом та спільного прославлення став для молоді Рівненщини обласний молодіжний конгрес, що відбувся 5 квітня 2014 року у міському палаці культури «Текстильник». Темі конгресу «Досягай Словом» були присвячені проповіді, пісні, відеоролики, ток-шоу та свідоцтва, повідомляє інформаційний відділ Рівненського ООЦ ЄХБ.

Захід складався із двох частин, ведучими яких були Володимир Гаврилюк, Віта Черевко, Тарас Яремчук та Віталій Міщук. Розпочався конгрес із прославлення великого Господа, Царя всієї землі. Разом із групою прославлення учасники співали пісні хвали та поклоніння.

alt

До молитви закликав старший пресвітер області, Василь Захарович, зачитавши 1 Петра 5:10 «А Бог усякої благодаті, що покликав вас до вічної слави Своєї в Христі, нехай Сам удосконалить вас, хто трохи потерпів, хай упевнить, зміцнить, уґрунтує», мотивував молодь дати місце Божій благодаті у своєму серці, бути вірними та готовими йти за Господом, навіть втрачаючи щось у власному житті.

altОсобливим у молитвах було прохання Господа за покаяння українців, мир у серцях та в країні і щоб християни виконували своє покликання, будучи творцями миру і сіючи його серед народу.
Запрошеним музичним гостем був співак Олег Майовський. Однією із пісень, які він співав, була «Я без Тебе безсилий, Господь». Він нагадав, що прийняти силу від Бога можна лише відчувши себе безсилим та усвідомивши, що ти є ніхто перед Богом.

Гаслом конгресу обрали біблійний текст Дії1:8 «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.»

«Та ви приймете силу…» - цю тему висвітлював у своїй проповіді пресвітер церкви м.Радивилів Андрій Романюк. Де брати силу? На основі Єзекіїля 37:1-14 брат Андрій говорив, що без Бога людина є ніким, лише купою мертвих кісток. Зосередивши увагу на 14 вірші цього розділу «І дам Я в вас Свого Духа, і ви оживете, і вміщу вас на вашій землі, і пізнаєте ви, що Я, Господь, сказав це й зробив, говорить Господь!», він запропонував присутнім задатись запитанням: «Що було б зі мною, якби не дія Духа Святого?».

alt

Пригадавши, якими були учні Ісуса Христа до того, як Дух Святий злинув на них: втікали при найменшій загрозі, відрікалися, засинали, коли Ісус потребував їх, і, порівнюючи життя апостолів у Діях, можна прослідкувати величезні зміни, які відбулися з ними ,адже то вже воїни Ісуса Христа, які не бояться гонінь, а зі сміливістю звіщають Слово. Від часів Нерона, як би не намагалися знищити Церкву, але вона стоїть і, до сьогоднішнього дня, армія служителів піднімається, і, з Силою Духа Святого, готова йти в бій. Брат Андрій розповів про Оксану Остапчук із церкви м.Радивилів, яка нещодавно відійшла у вічність. Вона була онкохворою, але завжди шукала можливості бути використаною Богом. Одного разу для того, щоб послужити у дитячому таборі, сестра Оксана, маючи обмаль фізичних сил, відпрацювала чотири доби підряд у аптеці, тому що інакше її не відпускали з роботи.

Брат Андрій побажав молоді просити Божих судів, щоб Він через Слово оживив наші кістки і дав сміливість Духа Святого для звіщення Його Слова.

alt

Закінчилась перша частина конгресу ток-шоу за участі Андрія Романюка та Михайла Останіна, яке проводив Олександр Лешко. Усі бажаючі могли задати їм запитання за допомогою смс.
Після обіду учасники прославляли Бога разом із групою із церкви с.Оржів.

На конгрес запросили керівників малих груп, братів Славіка Боровця, пресвітера церкви с.Хотинь (Березнівський р-н) та Сашу Барашовця із рівненської церкви «Благодать». Вони розповідали про те, як Бог змінює серця людей, які відвідують домашні групи та закликали йти до людей, адже час, у який ми живемо – це наш час і у Бога немає інших людей, у Нього є завдання для кожного.

altЦікавою родзинкою конгресу була молитва за Україну. При вході учасникам роздавали сині та жовті стрічки, які молодь зв’язала разом і, піднявши руки вгору, присутні благали Бога за долю України, за мудрість для влади та щоб у результаті виборів до влади прийшла людина, яка ставила б інтереси народу понад власні.

Закінчував конгрес пресвітер церкви «Ковчег» м.Дніпропетровськ Михайло Останін. Він висвітлював практичну частину гасла конгресу «…і Моїми свідками ви станете…». На основі історії Закхея (Луки 19:1-10) він показав, як Ісус ставиться до грішників.

alt

Пояснивши, яке місце займав Закхей у тогочасному суспільстві, яким грішником та взагалі нікчемною людиною був перед жителями Єрихону, брат Міша просив молодь дивитися на оточуючих так, як дивився Христос. Адже Ісус може та хоче спасти найгіршого грішника, Він робив те, чого не чекали від Нього, йшов в гості до того, кого всі відкидали. Він прийшов до тих, хто без Нього помирає, до тих, хто Його розіпне, хто плюватиме в лице, відречеться від Нього. Він прийшов заради них.

alt

Бог заздалегідь запланував зустріч із кожним грішником, але посприяти цій зустрічі мають християни, які отримали спасіння від Нього. А для цього кожен повинен стати спиною до тих речей, які приносять радість та задоволення без Бога. Ісус на ділі показав любов до тих, хто не достойний її. І тепер Він чекає подібного кроку від нас. Адже місія християнина не в тому, щоб розважати спасенних, але щоб знайти та спасти те, що загинуло.

alt

З отриманими практичними знаннями поверталася молодь Рівненщини у свої церкви, щоб, визнаючи свою залежність від Бога, отримати силу Духа Святого, стати вірною Господньою армією та йти досягати Словом грішників, які чекають на нас.

Інна Басараба

Интересная статья? Поделись ей с другими: