Ви тут:: Діяльність Зовнішня місія Навіщо ти це робиш?
 
 

Банер
 
 
 
 

Навіщо ти це робиш?

e-mail Друк PDF

Інколи здається, що те місто, та вулиця, той будинок, чи квартира, де проживаю, це далеко не кращий варіант для нормального життя. Думаєш, що десь в іншій країні в інших містах люди щасливі, мають все, що їм потрібно. А от у нас – все не як у людей.

Часом люди виїжджають з рідної країни аби знайти краще життя в іншому місці. Так в свій час багато слов’ян переїхало жити в невеличке єгипетське містечко Хугарда. Проте і там, як не дивно, життя наповнене як приємними радощами так і несподіваними труднощами.

Євген Євва, український місіонер, який проживає в цьому місті і всім серцем служить Богу. Євген зі своєю родиною несе благу звістку як слов’янській діаспорі так і місцевим єгиптянам.

Служіння Євгена сповнене соціальною допомогою. «Хто думає, що він погано живе і гірше вже бути не може ­ каже Євген -  ходімо зі мною в Зир­Зару, жебрацький район міста Хугарда». У людини, яка приходить у Зир­Зару перший раз, бачить умови життя тих людей, побуту, будинки, де і в чому граються діти і т. д., відразу виникає думка: «та я ще чудово живу, в порівнянні з цими людьми, я багач».

Майже кожного дня Євген їздить по місту і збирає речі у наших слов'ян, які віддають для нужденних єгипетських сімей, проживаючих у жебрацьких умовах. Час від часу до церкви Євгена звертаються люди і просять їм чимось допомогти. І дуже часто люди задають питання: «навіщо ти це робиш?»

В цей момент людина готова слухати Євангеліє, слухати як Бог змінює життя, як Господь діє Своїм Духом в служінні, як Він дає сили. «Я дуже люблю це питання» – каже Євген. Єгиптяни задають питання: «Навіщо ви ходите в район бідних Зир­Зара і допомагаєте цим убогим? Навіщо ви служите нам мусульманам? Навіщо, навіщо, навіщо...»

«У цій мусульманській країні, де категорично заборонена відкрита проповідь Євангелія, де Добру Звістку про Спасіння можна говорити мусульманам тільки віддаючи звіт, що він може заявити на тебе в поліцію і тобі загрожує тюремне ув'язнення, де під страхом, в кращому випадку депортації, ми намагаємося служити людям, це питання є найголовнішим не тільки для людей, які нам його задають, але і для нас самих» - розповідає Євген. Люди дуже і дуже відкриті до слухання, коли бачать, як їм служать.

Допомагаючи людям в їх буденних проблемах Євген бачить в цьому подвійне благословення. «Спочатку я зустрічаюся зі слов'янами, які хочуть віддати речі і спілкуюся з ними, потім я зустрічаюся з єгиптянами, яким відвозимо ці речі і теж спілкуюся. І, повірте, спілкування починається питанням одягу, речей, допомоги, але будь-яку, абсолютно будь-яку  тему можна перевести на духовні рейки. Деякі відкрито цікавляться, ставлять запитання, беруть після спілкування духовну літературу. Деякі не хочуть розмовляти на цю тему. Але коли мусульмани приходять до нас додому або телефонують мені на телефон, просять, щоб я прийшов до них, і Бог дає можливість свідчити їм про любов Бога – це одне з головних підтверджень дії Господа в нашому служінні, коли ти розумієш, що Бог використовує тебе для служіння, ти в центрі Божої роботи тут, ти не просто баласт у Вселенській Церкві, ти  співробітник з Христом. Прославлення Бога всім своїм життям, своїми справами, взагалі своїм існуванням – головна мета всіх наших дій в Єгипті. Робити те, що хоче від тебе Бог – ось сенс християнського буття. І ми все це робимо для досягнення цієї головної мети!» - стверджує Євген.

Як і завжди, служіння Богу потребує молитовних підтримок. Служіння в Єгипті – це не легка справа, адже часто християни зазнають серйозних труднощів від мусульман. Одній християнській сім’ї довелося тікати з невеличкого єгипетського села де вони перебували, і все через невеличке непорозуміння дочки місіонера з мусульманським хлопчиком, яке закінчилося тяжкими побоями всієї її родини. І таких історій можна приводити сотні. Молитви дуже важливі і дуже сильно підтримують у служінні! Моліться за служіння Євгена, моліться за серця єгиптян, моліться за покаяння наших слов’ян в діаспорі!

Матеріал підготував: Дмитро Гаврюш

Интересная статья? Поделись ей с другими: