Ви тут:: Діяльність Молодіжне служіння Конгрес християнської молоді Рівненщини 2016
 
 

 

Банер
 
 
 
 

Конгрес християнської молоді Рівненщини 2016

e-mail Друк PDF

12 березня 2016 року відбувся щорічний конгрес християнської молоді Рівненщини, який об’єднав 350 молодих братів і сестер нашої області. «Церква, що змінює суспільство» - тема, над якою роздумує молодь цього року під час конференцій,  з’їздів  та фестивалів. Саме про живу церкву, здатну вплинути на світ, розмірковували й упродовж конгресу.

Розпочали, як зазвичай, зі спільного прославлення Господа молитвами та пісня. В цьому допоміг музичний гурт з церкви м.Радивилова. Після цього Крістіна Гончарук (церква «Спасіння», м.Рівне) та Андрій Королюк (церква м.Квасилів) ділилися з присутніми своїм особливим досвідом місіонерського служіння. Ці молоді християни посвятили себе на те, щоб служити людям тих країн, де про Христа говорять мало. Надихає те, як щиро вони люблять Господа, жертовно служать ближнім і готові слідувати за волею Бога.

З проповіддю Слова Божого звернувся до молоді пастор Рівненської церкви «Надія» Тарас Яремчук.  Зачитавши цитату з Послання до галатів 4:15, він закликав кожного не втрати щастя, яке маємо в Господі. Адже щастя – не в земних речах, успіху чи комфорті, а в тому, щоб завжди бачити Розіп’ятого за нас Христа і вміти помічати потреби ближніх та відповідати на них.

Після цього всі учасники конгресу навчалися духовним істинам на заздалегідь обраних семінарах. Так, Олександр Савич, академічний декан Української баптистської теологічної семінарій, проводив семінар «Моральна чистота. Спокуси та боротьба з ними». Брат Олександр широко розкрив поняття святості Бога і показав, як сильно Господу приємна наша чистота та преображення до Його образу. Часто в житті Він допускає труднощі саме для того, щоб нас відшліфувати і зробити кращими. Господь більше зацікавлений у нашій святості й рості, аніж у нашому земному комфорті. Тому будь-які випробування й труднощі ми повинні приймати з вдячністю та мудрістю, пам’ятаючи, що в них є передбачена Богом ціль. Лише так, відображаючи образ Христа, ми зможемо показати світу Господа.

Андрій Романюк, пастор церкви ЄХБ м. Радивилів, проводив семінар «Покоління посвяти». Брат Андрій зосередив увагу на тому, що зрілі християни, незалежно від віку, завжди відповідально використовують час і ресурси для того, щоб служити Господу усім, що мають. Крім того, Андрій Романюк висвітлив портрет християнина, здатного приносити славу Господу. Адже щиро ділитися Євангелією та посвячено служити ближнім ми зможемо лише тоді, коли навчимося жити щодня Христом.

Василь Острий, декан факультету молодіжного служіння Київської богословської семінарії, розмірковував над основними правилами духовної дисципліни. Кожен християнин повинен докладати зусиль, рости і розвиватися в молитві, читанні Слова та вмінні чути й виконувати волю Господа.

Олег Павліщук, пастор церкви «Народ Божий» м.Києва, на семінарі «Комунікація. Як розуміти та передавати важливі речі» ділився тим, як правильно й ефективно спілкуватися з людьми. Ми повинні не просто говорити й навчати, а найперше вміти слухати, бути уважними до потреб, бачити проблеми й переживання. Брат Олег дав багато практичних порад щодо побудови правильних стосунків, які здатні змінювати серця.

По завершенні семінарів у формі цікавого інтерв’ю спікери давали відповіді на запитання, які сьогодні хвилюють молодь, ділилися власним духовним досвідом і залишили цінні поради й побажання, як жити для слави Божої.

  Нехай Господь благословить кожного  з нас використовувати на практиці почуті істини, аби наше життя прославляло Господа й змінювало світ.

Юлія Береза

Інформаційний відділ Рівненського ООЦ ЄХБ

Интересная статья? Поделись ей с другими: