Ви тут:: Діяльність Молодіжне служіння “Перемогти самого себе надзвичайно важко, адже сили рівні!”- Роман Кравчук та гурт «Меоріт» відвідали християнську молодь Одещини
 
 

 

Банер
 
 
 
 

“Перемогти самого себе надзвичайно важко, адже сили рівні!”- Роман Кравчук та гурт «Меоріт» відвідали християнську молодь Одещини

e-mail Друк PDF

Що означає перемога над собою? Чи можливо перемогти самого себе? А якщо так - то як це зробити? На ці та багато інших питань відповів одеситам Роман Кравчук, керівник молодіжного служіння ВСЦ ЕХБ на молодіжній зустрічі, що відбулась в Одесі 10 квітня.

Зал Першої одеської церкви наповнюється шумом, а на лавках вже немає вільних місць. Адже на цьому молодіжному спілкуванні аж три особливих гостя: Роман Кравчук, музичний гурт "Меоріт" та співачка Наталія Шемчишина! Нові знайомства, жваві бесіди, але все це переривається, адже на сцену виходять, відкриваючи наш вечір, музиканти і повний зал молоді зливається в гучному прославленні нашого Творця!



"Ми довго думали над назвою і ніяк не могли знайти рішення. Але прийшла ідея зі словом "Меоріт". Це означає "носії світла". Нам одразу сподобалося, адже ми хочемо нести це світло людям! "- розповідає Олександр Марчук, соліст групи. Зал наповнюється неймовірно теплою і душевною атмосферою.

Добре разом славити Господа, але насичуватися Його Словом теж дуже важливо. Тому на сцену виходить Роман Кравчук, аби поділитися з нами міркуваннями на тему: “Перемога над собою”. “Христос воскрес!” - так починає своє слово Роман. І дійсно, в такий теплий вечір потрібні лише теплі вітання! “Важко перемогти самого себе, адже сили рівні” - каже Роман, розповідаючи молоді про приклад апостола Петра, що записаний у Євангелії від Матвія 14:28-33. Молодіжний пастор України закликає молодь вийти з човна, перемогти свої страхи, лінощі, звички і вийти назустріч Богові.

“Ми всі - церква Христова, а вона - це рятувальна станція” - порівнює спікер. Він наводить приклад великого комфортного лайнеру та маленької, незручної рятувальної шлюпки: “В якому духовному кораблі пливеш сьогодні ти? Ти ще на лайнері? Чи вже покинув свою зону комфорту заради Христа?”. Роман сьогодні робить виклик кожному з присутніх та звертає увагу на одну яскраву проблему християнської молоді: “Нагріті місця в наших церквах не дозволяють нам вийти із зони комфорту. Проповідь чи спів не є служінням. Це поклоніння. Наше свідоцтво людям навколо - це є служіння. Те що ми є тут - це не є героїзм. Нам потрібно вийти з комфортних зон! Що є причиною нашої пасивності? Страх? “Слова “не бійся” зустрічаються в Біблії 354 рази. А це означає, що Господь кожного дня повторює нам: “не бійся!” - зазначає Роман. Це серйозний виклик для нас і сьогодні нам є над чим замислитися.



Спілкування наближається до свого завершення. Звучить заклик до каяття, а “Меоріт” виконує душевну пісню “Іди до мене”. Один за одним люди виходять наперед. Перед сценою схиляються в молитві покаяння близько тридцяти молодих людей. Найважливіший крок в житті. Це - дійсно перемога над собою, перемога над гріхом.

“Молодь Одещини дуже позитивна і перспективна. І якщо вони приймуть рішення вмерти для себе - то буде велике майбутнє, якщо ж залишатися на одному місці - то нічого не буде. Потрібно ризикнути заради Христа. На молодіжних спілкуваннях бути чудово, але хочеться, щоб молодь розчинилася у суспільстві: в навчальних заходах, університетах, на роботах. Щоб люди в Одесі побачили, що християнська молодь особлива…”- розповідає прес-службі Роман.

Одеський молодіжний лідер Веніамін Унгурян ділиться своїми думками щодо цього: “Наша молодь дуже талановита, її багато, але є одна негативна риса, що притаманна усім, як старшим, так і молодшим - це загальна пасивність, навіть апатія. Але з цим можна боротися. Це є, насамперед, завданням лідерів, активу. Потрібна серйозна робота, чіткі цілі, бачення, аби мотивувати власну молодь. В більшості випадків помилка керівників у тому, що вони не дають молоді чіткі завдання, не ведуть їх, і через це молодь у церквах розрізнена”.

Ліна Степаненко, прес-служба Baptist Youth Ukraine

Интересная статья? Поделись ей с другими: