Ви тут:: Останні новини Підсумки навчання з Білом Лоуренсом
 
 

 

Банер
 
 
 
 

Підсумки навчання з Білом Лоуренсом

e-mail Друк PDF


Місяць тому старші пресвітери з областей мали навчання з д-м Білом Лоуренсом, президентом організації "Формування Лідерів Інтернешнл" ("Leaders Formation International"). Нас зацікавив практичний бік навчання і реалізація цих ідей у служінні пасторів. Основна мета навчання − вказати духовним лідерам на те, що Господь веде їх в їхньому зростанні і розвитку, а також поглибити розуміння того, що характер і здатності служителя повинні являти собою єдине ціле. Ми поцікавились в учасників, чим саме ця сесія стала корисною у застосуванні на практиці.

Генадій Пилипенко, голова Харківського ООЦ:
Біл спонукав нас вчити церкву, аби вона не покладалася на свої сили. Адже можна робити Божу справу, проте покладатися на власні сили. Церкву треба навчати ставити себе в залежність від Бога і тоді у віруючих людей буде сила зробити те, чого хоче від них Господь.У моїй домашній групі ми саме проходимо Римлянам 6-8 розділи. Тому мені було особливо цікаво слухати Біла. Також було хороше братнє спілкування, ми стверджувалися в тому, що вже знали. Ми розширювали та поглиблювали розуміння багатьох духовних речей, тому це навчання було великим благословенням. Поруч із цим ми детально розглянули всі принципи ходіння в Дусі, які є небезпеки засмучувати, вгашати дію Духа Святого. Щодо нашого навчання, то Біл Лоуренс вже в літньому віці, однак дуже енергійний і доступно висловлюється. У нього багато матеріалу зображено наочно і підтверджено життєвими прикладами, що краще запам'ятовується. Дуже практично, цікаво і корисно.

Василь Партика, пастор «Ісус Спаситель» м. Чернівці, координатор румуномовних церков в складі Чернівецького ООЦ:

З Білом Лоуренсом  я знайомий вже не перший рік, бо в Україні він почав саме з румуномовних церков. Цей курс я вже втретє слухаю, бо пройшов ще в Румунії, коли вчився там. Вважаю, що ці теми дуже важливі для проповіді, щоб наші проповідники, пастирі передавали істину про благодать людям в церквах, які дуже потребують цього. В області ми теж працюємо з пастирями за цим методом − допомагаємо служителям зрощувати лідерів. На жаль, дуже багато пасторів нікого не готують після себе. І це велика проблема. І це не біблійний шлях пастирства.

Головна істина, яка проходить по всьому курсу − це Божа благодать. Як вона впливає на всі сфери людини і найголовніше, як з Божою допомогою і силою благодаті ми можемо перемогти гріховну плоть. У цьому полягає ідея цього курсу. Коли наші люди зрозуміють цю істину, що Бог через них може зрощувати плоди Духа, тоді буде у нас менше криз в церкві, менше людей, які не розуміють один одного, менше людей, які проходять через нервові зриви. Бо ж люди в церквах чують: «не роби те, не роби це!», а на практиці у них не виходить так діяти. І вони залишаються ошуканими. Почули в церкві одне, а в житті живуть інакше. У Біла Лоуренса величезний досвід і він намагається всі ці біблійні істини розкласти по поличках. Щоб людині було ясно, що вона залишається під гріховною природою, але благодаті Божої досить для того, щоб допомогти їй прожити життя в святості.

Василь Басараба, голова Рівненського ООЦ:

Під час останнього семінару дуже глибоко було висвітлено нашу боротьбу. Боротьбу плоті і духа, до того ж «даремну» боротьбу. Тому що ми всі десь надіємось на свою плоть, на свій розум, на свій досвід, на свої знання. Але в чому наша сила і де її знаходити? У Дусі Святім, тільки Господь має звершувати в нас і через нас цю перемогу.Дуже сподобалася глибокі думки Біла Лоуренса. Бог багато нам відкриває через його служіння. Дивуюсь, що в такому віці людина має такий світлий розум, велике бажання допомогти і дуже сильне духовне бачення. Це дійсно вражає, бо ж у Слові Божому написано «іще в сивині вони будуть цвісти, будуть ситі та свіжі» (Пс. 91:15).

Я неодноразово дякував керівництву за такого вчителя і за те, що посадили нас, старших пресвітерів, за парти. Хай Бог благословить і більше умудряє керівництво і нас братів, які навчаються. На жаль, не всі мають можливість бути щосесії, а якщо ти одне заняття пропустив, то вже дуже складно наздогнати,  бо багато інформації. Єдине моє прохання, щоб був надрукований якийсь матеріал. Бо не встигаємо все записувати,  та й у голові все не втримається. А речі дуже практичні і їх необхідно викорустовивати надалі. Господь веде і це навчання було передбачене Богом вчасно.

Олег Карнаух, перший заступник голови Хмельницького ООЦ, пастор церкви с. Понінка Хмельницької області:

Минулого разу ми з Білом почали говорити, як вести людей до святості через святість. В цей раз ми закінчували цю тему. Є різні  шляхи. Як правило, ми практикуємо легалізм. Тобто формальне, зовнішнє закоництво. Цим ми намагаємся людей зобов'язати робити святі речі. Але проблема в тому, що помічником у цьому є стара гріховна природа, яка залишається. І сила плоті має свою дію і вона реальна. Вихід лише один – це присутність Божої благодаті і сила Духа Святого у нашому житті. Лише сила Духа Святого дає можливість перемагати силу плоті і таким чином в нашому єстві росте Христос. Ми перебуваємо у пізнанні Христа.

Плотське християнство не веде до збудування, а  веде до руйнації. Неможливо допомогти людині, яка не потребує допомоги. Можна застерегти її, але вибір і рішення залишається за людиною. Це з одного боку. А з іншого – треба починати проповідувати Євангеліє, починати проповідувати не про методи і форми, а про суть  християнства, про реальність Христа і про дію Божої благодаті в житті. Я сам спіймав себе на думці, що про Божу благодать проповідував лише в минулому році, а вже закінчується цей рік. Є над чим думати, є з кого починати. Ми знаємо, як правильно, ми говоримо правильні речі, ми закликаємо людей до правильних речей і ми очікуємо від людей правильних речей і правильних дій. Але люди не вміють і не навчені робити ці правильні речі в силу того, що їм треба показати оці Божі ресурси. А Божі ресурси − це є Слово Боже, молитва, присутність Духа Святого, перебування і зростання у благодаті.

Прес-служба ВСЦ ЄХБ

Місяць тому старші пресвітер з областей мали навчання з д-м Білом Лоуренсом, президентом організації "Формування Лідерів Інтернешнл" ("Leaders Formation International"). Нас зацікавив практичний бік навчання і реалізація цих ідей у служінні пасторів. Основна мета навчання − вказати духовним лідерам на те, що Господь веде їх в їхньому зростанні і розвитку, а також поглибити розуміння того, що характер і здатності служителя повинні являти собою єдине ціле. Ми поцікавились в учасників, чим саме ця сесія стала корисною у застосуванні на практиці.

Интересная статья? Поделись ей с другими: