Ви тут:: Діяльність Молодіжне служіння Фокусуємо погляд на Христі
 
 

 

Банер
 
 
 
 

Фокусуємо погляд на Христі

e-mail Друк PDF

Гарною традицією для молодих християн України є заходи, які об’єднують молодь не лише однієї церкви, а й всього міста. Такою подією є нічна молитва молоді міста Рівне. Понад 400 молодих людей з області приїхало для спільної молитви за потреби сучасного християнства.

Молитва була присвячена темі «Боротьба». Своїми роздумами на цю тему ділився Тарас Яремчук, пастор церкви «Надія». Справді, в сучасному світі нам щодня доводиться з чимось боротися, чи то  банальні звички, чи й серйозніші проблеми. Та, на жаль, запал до перемоги з часом згасає, і як результат – ми програємо. Біблія нам чітко каже: «Біжімо з терпеливістю до боротьби» (Послання до євреїв). Сам Бог закликає нас боротися, адже це саме той стан людини, коли вона здатна робити вчинки, здатна змінювати оточення.

Проте, у будь-якій боротьбі нам потрібно бачити орієнтир - те, до чого ми прагнемо. Нам потрібно бачити, за Кого ми боремося. Нам потрібен орієнтир, прапор. У Біблії ми зустрічаємо багато імен Бога, одне із яких є Єгова Ніссі, що означає Бог-Прапор. Ось у Кому наша справжня перемога! Якщо я змагаюся під Господнім прапором, то немає жодних сумнівів – я виграю. Нашим знаменом не мають бути наші служіння, програми чи методи. Нашим прапором має бути Єгова Ніссі. Лише Він один здатний дати нам перемогу. І якщо нам стане важко серед духовної битви, ми завжди можемо звернутися до джерела нашої перемоги.

Всі ми – воїни, учасники  духовної битви. Церква - це велика сила, яка здатна перемагати. І хоч у кожного є своя боротьба, але у нас один і той самий прапор – Єгова Ніссі. Загони різні, армія одна. Проте обов’язковою умовою має бути взаємна підтримка. Чи підтримую я того, хто зараз на «передовій»? Звісно, у духовному сенсі підтримую, проте питання те ж саме: що я роблю для того, щоб хтось зараз, цієї миті, не впав під тиском ворога?

Молитва – це велика сила, але досить часто ми здатні вчинити якусь дію, фізично прийти на допомогу іншим. Кожен із нас уже став переможцем, коли прийняв Христа в своє серце. Але постійною перемогою є наш плід для Бога. Якщо немає плоду – де ж тоді наша боротьба? Досить часто ми самі собі опускаємо руки, кажемо, що вже нічого не вийде. Але якщо ж Бог за нас, хто може бути проти?

Нічна молитва – це чудовий захід, на якому ми можемо сфокусувати свій погляд на Христа, можемо перевірити свої серця та просто побути в єднанні з Творцем. Ми дуже вдячні Богу за таку гарну можливість бути з Ним!

 

Софія Сташук,

прес-служба «Baptist Youth Ukraine»

Интересная статья? Поделись ей с другими: