Ви тут:: Останні новини В Коростені відкрито два будинки сімейного типу
 
 

 

Банер
 
 
 
 

В Коростені відкрито два будинки сімейного типу

e-mail Друк PDF

Як важливо подарувати дітям-сиротам можливість вироcти в християнській сім’ї, огорнути їх любов’ю і турботою, аби вони могли стати не лише гідними громадянами України, а й Неба. Саме таким принципом керується Вальдемар Шрьодер, голова  німецького БФ «Міст в життя». У співпраці з місією «Центр християнського життя України» фонду вдалося побудувати 26 будинків сімейного типу для українських сиріт.

Чергове відкриття двох будинків сімейного типу відбулося 6 листопада в м. Коростень, що на Житомирщині. Під час цієї знакової події Вальдемар Шрьодер підкреслив: «Ми знаємо, якщо Господь не збереже, даремно трудиться працівник, якщо Господь не захистить, даремно охороняє сторожа (див. Псалом 126:1-2). Я дуже хочу, щоб ці будинки стали місцем, де сирота буде знати, що її тут люблять, моляться і опікаються нею. Вірю, що ці будинки стануть місцем, куди дитина з радістю буде повертатися».

Помісна церква ЄХБ із назвою Церква благодаті давно чекала на цю важливу подію. Павло Грищенко, пастор помісної церкви розповідає: «Сьогодні для нашої церкви особливий день. Адже наші бажання Господь втілив у життя. Багато років тому, коли ми організовували нашу церкву, одним із напрямів було служіння з важкими підлітками та неблагополучними  сім’ями. Всі інші цілі вже здійснилися, окрім однієї. Я вірю, що відкриття цих будинків сприятиме ще більш посвяченому служінню церкви дітям-сиротам».

Молитву благословення звершив Григорій Комендант, президент Українського біблійного товариства. «Нам приємно, що у вільній Україні є можливості для таких служінь. Ми вдячні Богові, що на цьому місці є церква, яка бажає служити сиротам. Це справді Божа милість, що в цих будинках будуть виростати дітки, які перебуватимуть під опікою християнських сімей. Бог наш є Богом вдів і сиріт – так говорить Слово Боже. Тому за сиріт Він по-особливому дбає», − наголошує Григорій Комендант. Служитель у своєму побажанні відзначає: «Нехай вхід і вихід у цих будинках буде благословенним Небесним Отцем. Молюсь, аби батьки, які будуть виховувати діток, мали щире серце і любили Господа».

На свято церкви завітало багато гостей, серед яких представники Всеукраїнського союзу церков ЄХБ, держаних органів влади, гості з Німеччини та інші. Ведучим програми відкриття був Михайло Атаманський, який є директором Центру християнського життя України.

Олександр Кравченко, голова Житомирського ООЦ, наголосив: «Усі ми в центрі великої події. Переконаний, що це задум Божий. Нехай ваше серце радіє і тішиться, що ви можете виконувати святу волю Божу. Молюся, щоб це послужило дітям і було гарним знаком в місті та славою для Господа».

Перед відкриттям будинків було звершено молитву благословення, яку здійснили Павло Грищенко, пастор помісної церкви, Вальдемар Шрьодер, голова благодійного фонду «Міст в життя» та Григорій Комендант, президент Українського біблійного товариства.

Всі охочі змогли оглянути нові будинки та із захопленням ділилися враженнями від побаченого: «Як не дякувати Батьку Небесному за таку красу!»

Нагадаємо, що БФ «Міст в життя» фінансує та організовує будівництво будинків сімейного типу. Вони будуються за спеціально розробленими стандартами та планом. Сім’я, яка має власних дітей, може виявити бажання взяти на опікунство ще від 10 до 12 дітей-сиріт і поселитись в будинку, де створені всі умови для проживання.

Основні вимоги, які зобов’язалася виконувати Церква благодаті у Коростені, прийнявши у розпорядження ці дві новобудови: будинки належать церкві і не можуть приватизуватися фізичними особами; церква має обрати дві сім’ї, які зможуть взяти до 12 дітей та виховувати їх; церква має духовно опікувати сім’ї, які будуть виховувати дітей-сиріт в цих будинках; цільове призначення будинків не може змінюватися.

 

Анна Пустовіт

Фото: Діана Галанзовська

 

 

 

 

 

 

 

Интересная статья? Поделись ей с другими: