You are here:: Главная
 
 
Banner
 
 
 
 

На Рівненщині роздумували над темою «Роль жінки-християнки»

E-mail Print PDF

Сестри із Здолбунівсько-Острозького регіону зібрались 11 березня 2017 року у Домі молитви церкви ЄХБ м. Здолбунів, щоб разом пороздумувати над темою «Роль жінки-християнки». На початку пастор місцевої церкви Тарас Бричук нагадав про одну із жінок Старого Завіту на ім′я Авігаїл.

В словах, що записані в 1 Самуїла 25:32-33, Давид називає благословенним Бога Ізраїля, благословенним розум Авігаїл, та благословенною її, що стримала його від жорстокої помсти. Крім її вроди згадується ще одна важлива риса характеру – смирення (41 вірш). Авігаїл була мудрою, вродливою та смиренною. Така жінка справжнє благословення.

Потім сестри ділились свідченнями про пережите, Божу любов і милість, яку Він виявляє відповідаючи на молитви. Багато лунало віршів і пісень, що не залишали байдужими жіночі серця.

Кожна людина не є випадково на цій землі, у всьому є певний задум Творця. На прикладі Марії, матері Ісуса, сестри прослідкували її шлях довіри, смирення і виконання її призначення. Все починається із підкорення власної волі, волі Божій. В її житті був час, коли вона шукала духовної підтримки (пішла до Єлисавети), мусила відмовитись від комфорту (вагітна їхала на перепис), пережила неприйняття, робила те, що вимагалось за Законом, виконувала традиції. І врешті пережила жахіття Голгофи. І там Ісус попіклувався про неї, доручивши її Іоанну.

Далі говорили про відносини з чоловіком та дітьми. І тут дружина і мама має подавати приклад: бути мудрою, порядною, працьовитою, миролюбивою, не сварливою, милосердною, покірною. Любов має бути основою усіх відносин. В християнському сімейному кодексі є лише три пункти: послух, повага, лагідність. Жінка виховує турбуючись. І головне, постійно молячись, щоб Бог працював у серцях дорогих людей.

Роль жінки в церкві теж важлива. Ми водночас і «живе каміння» і «будівничі» Христової Церкви. Маємо бути в єднанні з Богом, емоції підпорядковувати Духу. Робити добро, вказуючи на джерело справжньої любові – на Бога. Ісус показав нам приклад жертовності, милості, любові. Ми маємо наповнятись благодаттю, щоб ділитись нею. Не осуджувати, а краще намагатись зрозуміти, підтримати.

На завершення Таїса Воронюк, керівник відділу сестринського служіння, підсумувала вищесказане та знову нагадала відому істину про те, що жінка є помічницею. Жінка може впливати, підбадьорювати, надихати і це її роль. Суспільство, культуру в якій ми живемо можна назвати «тілоцентричною».

Надто велика увага зосереджена на турботі про зовнішнє: одяг, їжа, комфорт, краса. Це переростає в байдужість до потреб оточуючих, зосередженість на власному «я». Церква має впливати, бути сіллю та світлом, яке вказує на потребу в спасінні, в Ісусі Христі, бо порядність без Христа не спасає.  Ми «…люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого …» (1 Петра 2:9,10).

Нехай Бог допоможе кожній сестрі-християнці пізнати волю Божу для її життя і виконати її призначення, щоб прославилось Його величне ім′я.

 

Олена Єгорова

Джерело: сайт http://baptist.rv.ua

Интересная статья? Поделись ей с другими: