Ви тут:: Бібліотека Духовні статті Ти здатен на більше I 6 грудня 2010
 
 

Банер
 
 
 
 

Ти здатен на більше I 6 грудня 2010

e-mail Друк PDF

 

Отож, мої браття улюблені, за якими так сильно тужу, моя радосте й вінче,так у Господі стійте, улюблені! Благаю Еводію, благаю й Синтихію думати однаково в Господі.

Так, благаю й тебе, товаришу вірний, допомагай тим, хто в боротьбі за Євангелію помагали мені та Климентові й іншим моїм співробітникам, яких імення записані в Книзі Життя. Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте!

Ваша лагідність хай буде відома всім людям. Господь близько! Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.

Наостанку, браття, що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, - думайте про це! Чого ви від мене й навчилися, і прийняли, і чули та бачили, - робіть те!..

Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі...

Филип'янам 4:1-20


Чи задумались ви, чоловіки, серйозно над тим потенціалом, який заклав у вас Бог?

Вчені говорять про те, що ми використовуємо максимально 10 % своїх розумових можливостей. Лікарі - що наш організм здатний сам себе лікувати, в нього величезний запас невичерпних можливостей.

Хто з вас використовує на 100 % можливості свого мобільного телефону? В мене він служить тільки в чотирьох випадках — подзвонити, годинник, будильник і можливість послухати Біблію. А можливості його набагато, багато більші.

Бог заклав в нас дуже великий потенціал можливостей. Він створив нас на свій образ і подобу: “І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив...” (Бут.1:27). Апостол Павло наголошує в посланні до филип'ян: Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.”

Якщо зробити з цього висновок, то можна сказати наступне: “Ми здібні на більше”.

Один із реформаторів православної церкви Олександр Мень сказав: “
Ми живемо життям, яке недостойне нас”.

Отож, дорогі брати давайте разом досягати більшого ...

 

І. “Ти здібний на більше” - фізично

І Хронік 11:10-23 «А оце голови Давидових лицарів, що хоробро трудилися з ним у його царстві, з усім Ізраїлем, щоб настановити його царем, за Господнім словом, над Ізраїлем. А оце число Давидових лицарів: Яшов'ам, син Гахмоні, голова тридцяти, він махнув своїм списом і побив за один раз три сотні! А за ним Елеазар, син Додо, ахох'янин, він один із трьох лицарів. Він був із Давидом у Пас-Дамімі, а филистимляни зібралися там на бій. І була там ділянка поля, повна ячменю, а народ утікав перед филистимлянами. Та вони стали посеред ділянки, і врятували її та й побили филистимлян. І Господь подав велику перемогу! І зійшли троє з тих тридцяти на переді на скелю до Давида, до печери Адуллам. А филистимський табір таборував у долині Рефаїм. Давид же був тоді в твердині, а филистимська залога була тоді в Віфлеємі. І спрагнув Давид та й сказав: Хто напоїть мене водою з віфлеємської криниці, що в брамі? І продерлися ці троє до филистимського табору, і зачерпнули води з віфлеємської криниці, що в брамі. І вони винесли й принесли до Давида, та Давид не схотів її пити, і вилив її для Господа, та й сказав: Борони мене, Боже мій, чинити таке! Чи я буду пити кров цих мужів, що ходили, наражаючи життя своє? Бо життям своїм вони принесли її! І не хотів він пити її. Оце зробили троє цих лицарів. А Авшай, Йоавів брат, він голова тих трьох. І він махнув своїм списом і побив три сотні! І він мав найславніше ім'я серед трьох. З тих трьох серед двох він був найшановніший, і став їм за провідника. А до тих трьох не досяг. Беная, син Єгоядин, син хороброго мужа, великий у ділах, з Кавцеїлу, він побив двох синів Аріїла моавського. І він зійшов і забив лева в середині ями сніжного дня. І він побив одного єгиптянина, мужа поставного, на п'ять ліктів, а в руці єгиптянина був спис, як ткацький вал. І зійшов він до нього з києм, і вирвав списа з руки того єгиптянина, та й його забив його списом.»

Коли подивитися на команду Давида, то ми бачимо людей з дуже сильними фізичними можливостями. Це люди, які нічого і нікого не боялися. В них не стояло питання духовної депресії. Статистика говорить про те, що 80 % людей, які впадають в духовні депресії — це наслідки фізичних недуг. В нас також є хороше прислів'я: “В здорову тілі, здоровий дух”.

Апостол Павло дуже часто порівнює служіння Богові зі спортом. І я також бачу, що багато в минулому спортсменів, Бог використовує дуже сильно для Своєї слави. Щоб бути цілеспрямованим необхідно бути постійним і відданим.

Я хочу закликати кожного чоловіка, щоб піднімав свої фізичні можливості, роблячи кожного дня зарядку. А також було б добре, щоб кожен чоловік мав один день в тиждень активного фізичного відпочинку.

 

ІІ. “Ти здібний на більше” - душевно

1Цар.19:19 «І пішов він ізвідти, і знайшов Єлисея, Шафатового сина, а він оре. Дванадцять запрягів перед ним, а він при дванадцятому. І підійшов до нього Ілля та й кинув йому свого плаща.»

Бог особливим способом покликав Єлисея на більше. Він послав до нього Іллю, який непритаманним способом на сьогодні кинув виклик на більше. Уявіть собі, що ви сучасний успішний фермера, який працює і має багато прибутків, Бог вас таким способом запрошує на служіння в церкву. Що зробите ви?

Єлисей був здатний на більше душевно. Бог кинув йому дуже нелегкий виклик. І Єлисей погодився. Покинув фермерство і почав ходити за Іллею і носити його приналежності, а також поливати воду на ноги і руки пророка.

Одного разу, це була п'ятниця, Бог через Авраама Байбла кинув мені виклик. На той час я був успішний бізнесмен, який заробляв великі гроші. Авраам сказав, що мені пора залишати бізнес і з понеділка приходити повністю служити Богові. Моя віра захиталася, як можна з понеділка прийти і все кинути. Хоч мені дуже хотілося повністю служити для Господа. І вже в вівторок я працював для Господа разом з Авраамом.

Бог заклав в нас великий Свій потенціал душевних можливостей. Ми здібні на більше в нашому характері, поведінці, почуттях і навіть вольових рішеннях. В Ісусі Христі ми можемо все.

 

ІІІ. “Ти здібний на більше” - духовно

Фил. 4:13 «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.»

Фил. 3:12-15 «Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене. Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі. Тож усі, хто досконалий, думаймо це; коли ж думаєте ви щось інше, то Бог вам відкриє й це.»

Людина, яка починає задовольнятися тим, що має, або рахує, що вона вже щось досягла обов'язково починає йти на дно і терпіти крах. Другий закон Термодинаміки говорить: “Ніщо на місці не стоїть, або розвивається, або занепадає”.

Апостол Павло в посланні до Филип'ян говорить про себе, не перший погляд незрозумілі речі. Але коли в них вдуматись, то там захований великий секрет успіху духовної людини. Забувати вчорашні перемоги і прагнути до нових сьогодні.

Один чоловік сказав: “Сьогоднішній успіх служителя є дуже часто перешкодою завтрашнього”. Старші люди часто діляться своєю вірою молодості: “От ми колись”. Я завжди кажу, що це добре, що ви колись, а сьогодні!

Ми ніколи неповинні задовольнятися свої духовним станом, тому що ми здібні на більше в Ісусі Христі.

  • Бог приготував для нас життя і життя з подостатком, а ми живемо дуже часто як переможені овечки. Нам необхідно жити як переможець лев.

  • Бог заклав в нас невичерпні можливості фізичні, душевні і духовні і ми може їх розвивати в Ісусі Христі.

 

Любомир Турчак,

пастор церкви ЄХБ «Благодать,Рівне

Интересная статья? Поделись ей с другими: