Ви тут:: Діяльність Зовнішня місія Де тебе поставив Бог?
 
 

Банер
 
 
 
 

Де тебе поставив Бог?

e-mail Друк PDF
altУ другій половині дня на всіх учасників форуму очікували семінари за різними напрямками. Зокрема розглядалися особливості молодіжного, дитячого, підліткового, соціального, сімейного та музичного служінь, а також питання організації малих груп у церквах. Усі семінари були корисними та практичними для застосування, повідомляє прес-служба ВСЦ ЄХБ.
 
Тема другої половини дня «Який я?» розпочалася музичним прославленням Ірпінської біблійної церкви. Ведучі запропонували перелік можливих причин, чому християни не благовістять. Серед них – страх, лінь, байдужість, повсякденні турботи. Голова Об’єднання Києва і Київської області Михайло Андрашко звершив молитву благословення.
 
Раймундо Баретто, директор відділу свободи і правосуддя ВБА і представник ВБА в ООН, підкреслив важливість єдності союзу баптистських церков у всьому світі. Він переконаний: коли усі християни почнуть працювати злагоджено, тоді Господь звершуватиме свою працю по всій території Землі. «Релігійна свобода – одне з головних питань, що повинно турбувати християн, - говорить він, - свобода братів та сестер повинна бути повсюди. В нас є можливість змінити світ більше, ніж його змінюють бізнесмени чи політики. Ця зміна відбувається через звістку про Ісуса Христа. Кожен може відгукнутись на поклик Христа та стати частиною великого плану Божого» - зазначив він.
 
alt
 
Чудовим музичним привітанням поділилася співачка Дарина Кочанжи.
 
alt
 
Оті Буначчі, віце-президент Союзу ЄХБ Румунії, ділився Словом на тему «Мужність бути свідком Христовим сьогодні». Він відзначив, що людям зараз байдуже до чужого болю, до хворих людей, сиріт, вдів. Але християни повинні бути світлом для цього світу. Головне послання, яке хотів донести Буначчі: «Церква повинна бути церквою з євангельським баченням. Наша місія –  не додаткове завдання церкви, місія – це сутність церкви!». Християни повинні більше піклуватися про духовну їжу для людей, а не про внутрішні богословські суперечки. Ісус прийшов зцілювати людей у цьому світі. Світ розповідає лише про погані новини і хто як не християни розкаже людям про добру новину про Ісуса Христа. Проблема багатьох християн у тому, що вони розділяють духовне життя від повсякденного, але церква – це виявлення Божої сили в повсякденному житті християнина.
 
alt
 
Павло Унгурян запросив до представлення зовнішньої місії братів, які трудяться на Кавказі та Близькому Сході, а саме в Азербайджані, Вірменії, Грузії та Йорданії. Представники цих країн запросили усіх учасників до місіонерської праці на їхній землі.
 
alt
 
Головну тему вечірньої сесії «Який я перед Богом для благовістя?» розкривав Валерій Антонюк, перший заступник Голови ВСЦ ЄХБ. Ґрунтуючи свої роздуми на 6 главі Книги Ісаї, він зауважив, що місіонер, який іде на служіння найперше повинен відчувати свою безпомічність і потребу в Бозі. Адже сама по собі людина не здатна ні благовістити, ні приводити людей до покаяння. Це все здійснює Бог через вірних Своїх дітей.
 
Згодом місіонери, які трудяться в різних країнах, зокрема в Киргизстані, Папуа Новій Гвінеї та на Кавказі поділилися «гарячими» свідченнями своєї місіонерської праці. Вони побажали всім присутнім палкості в служінні, закликали не боятися жодних труднощів, а іти і проповідувати Євангелію всьому Божому творінню.
 
alt
 
Закінчився перший день форуму молитвою подяки В’ячеслава Нестерука, Голови Союзу ВСЦ ЄХБ. Усі учасники отримали досить інформації для роздумів та прийняття важливих рішень у своєму житті. Слава Господу за благословенний Ним день, Його відкриття та заклики!
 
Олена Бондарчук, прес-служба ВСЦ ЄХБ
 
Фото: Григорій Юрик, Веніамін Петраш
Интересная статья? Поделись ей с другими: