Ви тут:: Діяльність Освіта Зустріч команди Біблійного інституту
 
 

Банер
 
 
 
 

Зустріч команди Біблійного інституту

e-mail Друк PDF

13-14 листопада, відбулася зустріч команди Біблійного інституту. Атмосфера братерського спілкування панувала від самого початку занять. Юрій Давидюк запропонував братам розібрати текст з Писання Неємії перший розділ. Визначаючи тему уривка, брати дійшли згоди, що центральна ідея, яка закладена у тексті – це молитва заступництва. Структурно браття виділили наступні частини, з яких сформована молитва Неємії:

1. Поклоніння (пізнання конкретних рис Бога)
2. Покаяння (чітке усвідомлення зробленого гріха)
3. Писання (звернення в молитві на основі Біблії)
4. Прохання про переміни (просити про конкретні дії Божі у житті)

Виходячи з основного фокусу служіння інституту, а саме наставництва, брат Юрій запропонував, щоб молоді служителі склали молитву за своїх учнів. Адже Неємія молився не за себе, його біль був за народ.



Наступне, про що брати спілкувалися, це риса «Задоволений». Цей блок проводив Іван Назарчук, спочатку звернувши увагу братів на текст з Писання: "Бо Ти вчинив нирки мої, Ти виткав мене в утробі матері моєї. Прославляю Тебе, що я дивно утворений! Дивні діла Твої, і душа моя відає вельми про це!" (Пс.138:13,14). Далі брати роздумували над тим, що Бог справді створив усе досконалим, тому ми ніколи не повинні нарікати на те, що маємо. Більше того: справді задоволена людини завжди приходить до Господа із серцем наповненим вдячності.

Ранок братів розпочався з особистого спілкування з Творцем – у читанні Слова та молитовних роздумах. Коли всі зібрались у класі, брат Юрій запропонував провести молитву у трійках про своїх учнів на основі розбору Неємії.

Щоранку на двадцятці проповідував один із її учасників. Цього разу Словом ділився Солонюк Павло, звернувши увагу братів на книгу Даниїла та Об'явлення. Метою його проповіді було переконання слухачів у тому, наскільки близьким є останній час. Молодий проповідник закликав аудиторію використовувати час для Господньої слави, служачи Йому усім серцем.



Неймовірно поталанило братам, адже на дану зустріч завітав особливий гість, Голова асоціації біблійних інститутів України Олександр Романюк. У своєму зверненні до молодих служителів Олександр згадував про те, як він свого часу розпочинав служіння на ниві Божій. В основі промови лежав текст із Євангелії від Матвія 9:35-10:1, де Ісус Христос чітко дає зрозуміти, що праці набагато більше аніж бажаючих її здійснювати. Маючи великий досвід служіння, він поділився цінними порадами, які необхідні молодому поколінню для звершення праці на ниві Божій.

На закінчення брат Андрій Єремейчук провів урок по принципу «Влади» з Основного семінару життєвих принципів. В основу була закладена історія двох біблійних героїв, Давида та Саула. Історія Саула яскраво ілюструє, що трапляється з людиною коли та перестає слухатися Господа. Будучи царем Саул поставив своє бажання вище Божого, за що як розповідає Біблія, Він забрав у нього престол. Зовсім інша картина у житті Давида. Будучи ще зовсім юним, був помазаний на царя. І не дивлячись на усі перешкоди воля Господня звершилася у його житті. А причиною для цього став виключний послух Божій волі та страх переступити Його суверенну волю.

Одним із головних бачень двадцятки є проведення районних десяток для підлітково-молодіжного віку. Дві молодіжні десятки можна побачити на фото. Це групи, котрі проводяться молодими братами з команди Біблійного інституту в Оржеві та Березному. 

Інформаційний відділ Рівненського ООЦ ЄХБ

Интересная статья? Поделись ей с другими: