Ви тут:: Діяльність Зовнішня місія Новини та привітання від наших місіонерів з Уганди
 
 

Банер
 
 
 
 

Новини та привітання від наших місіонерів з Уганди

e-mail Друк PDF

«Народ, який в темряві ходить, Світло велике побачить, і над тими, хто сидить у краю тіні смерті, Світло засяє над ними… Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім’я Його: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічності, Князь миру.» (Ісая 9:2,6)

Одного дня, тисячу років тому, в далекому краї сталася незабутня подія, яка перемінила історію не лише кількох окремих людей, але кожного з нас і всього людства в цілому. Тримаючи Малюка на руках, Його батьки до кінця не розуміли, Ким насправді являється їхній новонароджений Син. Зараз це Малюк з пухленькими щічками і сяючими очима. І вже через кілька років потому одні люди будуть бачити не Малюка, а Визволителя, Месію, Цілителя…, інші ж – небезпеку.

Кожного року, коли календар добігає до Великої Події – Народження Христа Ісуса, ми готуємося: складаємо програми, купуємо подарунки, готуємо смачну їжу і відвідуємо людей, дорогих нашому серцю. Передаємо Вістку про народженого Спасителя, як це робили ангели, співаємо гімни прославлення Ісуса Христа, приносимо серця в молитві вдячності і посвяти всього життя для Нього.

Він є Світло, Яке народилося в темряві. Темряві не лише нічної тиші, а людської сліпоти і гріховності. І одного дня над кожним із нас засяяло Світло Спасіння, наші серця відкрилися і ми побачили Христа, Якому в ці святкові дні будемо возносити наші голоси в молитвах і прославленні! І Він достойний цього!

Коли ми перечитуємо ці рядки, то знову запалюємося ще більшою пристрастю по тому, щоб люди, серед яких ми живемо, побачили Світло Христа. І це головна причина, чому ми зараз не поруч з вами, а лише ділимося нашими серцями через листи. Тому, що Христос бажає пролити Своє Світло в цій країні і народитися в серцях багатьох людей, Яким служить через нас!

Ми також святкуємо в Уганді народження Ісуса Христа. І коли ми дивимося на місцевих жителів, то можна сказати що більшість із них почали «святкувати» ще з минулого тижня. Це сумно… коли люди «святкують» насправді не тим методом і Того, про Кого лише колись чули, але особисто не зустріли і не осяялись Його Світлом. Особливий рік і особливі події відбуваються в нашому житті.

Перед від’їздом нашої дітвори по домівкам на канікули, ми, звичайно, святкували Різдво всі разом. З самого ранку почала кипіти робота по приготуванні до святкування. В кожного були свої доручення: хтось старанно шаткував і тушкував капусту, інші смажили чіапаті, хтось допомагав рубати індичку… Менші допомагали декорувати. Одна сім’я і це приносить задоволення! І хоча інколи хотілося б дати лозини… але це не впливає на нашу любов до них: малих, часто набридливих, але одночасно таких же класних! Ну.. повернемося до нашої сімейної вечері, а потім сімейного прославлення і молитви. Не зважаючи на бурю, яка вже розпочиналася, ми звеличували нашого Бога, Ісуса, завдяки Якому ми зібрані в одну родину. Дітвора раділа такому сімейному спілкуванню… ну а потім почався дощ.

От подивіться на це фото і … як ви думаєте, хто ця красуня? Це Розет, дружина Амоса. Різдво ми будемо святкувати в її будинку. Це особлива подія для нас. Адже коли місцеві запрошують тебе їсти в їхньому будинку, це прояв великої любові і поваги. Для нас Розет особлива жінка. Вона бачила цікавий сон, в якому Бог сказав їй працювати в церкві. Тоді вона ще не розуміла його значення і не розказувала нам. А коли ми повідомили її, що хочемо її взяти прибиральницею для церкви, то вона засяяла і потім поділилася тим сном. Вона не сприймає її роботу, як звичайну, де отримують зарплатню, а як те, що Бог бажає її працювати для Його слави. Кожного разу, коли ми бачимо як вона прибирає церкву і скільки часу витрачає, то видно, що вона старається як для Бога, а не людей. Тому слава Богу, що Він неймовірними шляхами працює в її житті.

Ще одна сім’я, з якою ми познайомилися лише в минулому місяці, маючи можливість відвідати її. Незвичайна угандійська сім’я, адже в чоловіка одна дружина, але … Бог їх дуже рясно благословив дітками. В серпні в них народилася трійня! Тепер всього в будинку мають 11 галасливих діток. «А як твоє ім’я?» - ми запитали господаря будинку, який є також пастором церкви поруч з їхнім будинком. «Санью», - відповів чоловік, посміхаючись. Нашою мовою це означає – «радість». Потім звернулися до дружини з тим самим запитанням. «Джой!» - обдаровуючи нас широкою посмішкою, - відповіла жінка. Говорячи нашою мовою – «радість!» Дивовижно як Бог поєднав дві радості (але на різних мовах) в одному будинку, та ще й благословив 11 дітками. Ми знали точно, що Бог буде їх благословляти ще більше. Звичайно ж, ми не відвідували їх з порожніми руками, знаючи скільки дітвори вони мають. Але через деякий час Бог злив ще більше на їхню смію – цілу корову! А це неймовірна розкіш! Не перестаємо дивуватися і дякувати за нові сім’ї, з якими ми знайомимося, і де Бог дає можливість лишити Його благословення.

Наші дівчата: Дороті, Есеза, Естер, Олуга, Роуз, Софія – повернулися до свого класу по навчанню шити. Бог неймовірно благословив нас новим місцем і учителем, де вони можуть продовжити. Адже минулого разу було не все ідеально, якби нам цього хотілося. Ми пообіцяли дівчатам, що найкраща учениця отримає швейну машинку. А це вже автоматично робота і можливість допомагати сім’ї фінансово. В їхній ситуації – це хороший шанс. Моя учениця Софія, з якою я вивчаю Біблію, сказала мені одного разу: «Наший учитель навіть ставить оцінки. Якщо ми щось неправильно пошили або криво, то змушує розпустити. Якщо ти відпросилася на 5 хвилин, а повернулася через 15, то він ставить, що ти відсутня. Але він нам все показує, пояснює… нам дуже подобається. Вранці, коли ми приходимо, перш за все ми молимося, він ділиться Словом із Біблії, і потім ми починаємо наше навчання.» Слава Богу за вчителя – пастора, якого Він дав для наших дівчат. Це саме те, за що ми молилися і бажали наші серця.

І здавалося б, що має бути тепер тиша і більше вільного часу, адже більшість дітвори на канікулах, всі місіонери зі США повернулися додому. Але не так сталося, як би ми хотіли. Дітки, які хворі і потребують особливої турботи, залишилися з нами. Оскільки канікули, багато вільного часу, то вони, щоб не нудьгувати, приходять до нас в гості, якщо так можна сказати. Наприклад, оцей малий хлопчина. Його ім’я Фред. Він один із найхворобливіших дітлахів. Не встиг він повернутися з лікарні, як вже через кілька днів почав погано себе почувати, тому знову в «рідну лікарню», де знають його як постійного клієнта. Дуже часто в нього болять кістки. І тоді він просто шукає обіймів і щоби його пожаліли. Цього тижня в нього знову боліла ручка і кілька пальчиків. Їх змастили маззю і дали хлопчику ліки. Через деякий час йому стало краще. Коли я йшла проводити Розет, яка прийшли до нас в гості, то Фред сидів самотньо біля будиночку. Побачивши мене, почав плакати. Реакція – це підійти і дізнатися, шо сталося. І можливо нічого і не боліло в той момент, але ж так йому хотілося, щоб його взяли на коліна і приголубили. Він тримав свою ручку і, похлипуючи, показував які пальчики болять. Ми почали жаліти його, заспокоювати. А потім я запропонувала піти до нас в будиночок і допомогти організувати поличку. Адже там був неймовірний безлад після дітей. До поки дістали зі своїм ростом, доти і безлад. Фред із задоволенням погодився і вже через 5 хвилин забувся, що у нього щось боліло. Ми поначіпляли на нього всякі прикраси, маску, колечка і т.д. А що потрібно дитині для повного щастя? Бути в центрі уваги! Адже Фред, дуже особливий хлопчик, і до того ж номер 1 в школі у своєму класі! Ну, що сказати, обдарований! Моліться за його здоров’я, оскільки хворіє дуже часто.

Дякуємо за ваші молитви і постійну підтримку. І, не зважаючи на відстань чи не можливість постійної комунікації, через молитви ми об’єднуємо наші серця для однієї цілі, щоби Світло Христа осяяло там, де зараз темрява. Наші вітання знову і знову до кожного з вас з Народженням Христа! Христос Народився! Славімо Його! Нехай цього року життя кожного з вас буде наповнене прославленням нашого Спасителя, нехай ваші уста частіше співають пісню звеличення нашого Царя. Нехай Світло Христа, яке ви несете в собі, осяює темряву людей навколо нас! Дитя, яке народилося нам, змінило історію і хоче змінити історію життя кожного з вас! Йому хвала, прославлення і поклоніння!

«Слава Господу на небесах, і хай мир панує на землі між людьми, які Богові милі!» Луки 2:14

З любов’ю з Уганди, Вірунджі Аня і Галінда Некеса

Интересная статья? Поделись ей с другими: